Et stramt budget skal ikke afholde forældre fra at døbe deres børn. Det mener man i Bolbro Sogn, der ligger i Odense Kommune.  I sognet bor der mange, som ikke har så mange penge mellem hænderne, og kirken har besluttet, at det ikke skal afholde nogen fra at fejre hverken jul, konfirmation eller dåb. Derfor uddeler kirken julekurve, og man kan søge støtte til fejring af konfirmation og dåb hos Bolbro Sogns Menighedspleje.

Tip: Sy selv!

Nørklerne brugte et mønster fra Stof & Stil til dåbskjolerne. Og kjolerne er syet, så sløjfer og bånd nemt kan skiftes. 

Find et mønster hos Stof & Stil her

Traditionelle kjoler giver prikken over i’et

Dåb handler i høj grad om traditioner, og har man ikke lige en familiedåbskjole, der ligger klar i garderoben, kan det være en barriere for at få barnet til døbefonden.  Derfor fik Bolbro kirkes nørkleklub i 2016 den idé at lave to dåbskjoler og låne dem til sognets familier. Nørkleklubben fik med støtte fra menighedsrådet lavet en dåbskjole i hvid med blå bånd og en cremefarvet med lyserøde bånd. Altså er der – som det er tradition på mange dåbskjoler – en markering af barnets køn på kjolerne. De to kjoler ligner dermed de kjoler, som findes i mange familier, og som går i arv fra generation til generation.

Når forældre henvender sig til kirken for at låne en dåbskjole, får de mulighed for at se kjolerne og vælge den, de gerne vil bruge til dåben. De får også dåbskjolen med hjem i god tid, så de kan gøre barnet helt klar til dåben hjemmefra. Det er ganske gratis at låne en dåbskjole, men forældrene opfordres til at skrive i en logbog, som følger med dåbskjolen. I logbogen kan man se navnene på de børn, der er døbt i kjolen, og der er en beskrivelse og billeder fra dagen.

- Eventuelt citat fra en logbog og foto med tilladelse fra forældrene.

Markedsfør initiativet! Det tager lang tid, før forældrene opdager tilbuddet, så forsøg jer gerne med at markedsføre tilbuddet flere steder. Karl Ejvind Larsen, kordegn i Bolbro Kirke

Glade forældre

I starten af 2018 havde sognet lånt dåbskjolerne ud til fem familier. Det er ikke så mange, som forventet, men til gengæld har de forældre, som har lånt kjolerne, været ”overmåde begejstret”, fortæller kordegn Karl Ejvind Larsen fra Bolbro Kirke, der står for det praktiske omkring kjolerne. Derfor bliver gratis lån af dåbskjolerne ved med at være et tilbud, og i kirken håber man, at flere får øje på tilbuddet og lyst til at benytte sig af det.