Når et barn er blevet døbt i Ikast sogn, modtager det en dåbshilsen hvert år på sin dåbsdag indtil det fylder 5 år. Her bliver der sagt tillykke med dåben, og så er der forslag til, hvordan barnet kan lære mere om kristendommen, fx via litteratur eller sange. Børnene (og deres forældre) får også information om relevante børneaktiviteter, der afholdes i sognekirken eller hos de lokale børne- og ungdomsorganisationer. Med to af brevene får barnet også hhv. en pixibog med kristent indhold og en cd med oplæsning af bibelfortællinger.

Når barnet fylder fem år, er der en invitation til dåbstræf med dåbshilsnen, og hele familien inviteres med. Dåbstræffet er en del af den årlige fastelavnsgudstjeneste, hvor alle de 5-årige undervejs i gudstjenesten samles, og præsten fortæller om det at blive og være døbt. Til dåbstræffet får barnet også en lille gave, for eksempel et puslespil med kristne motiver.

Britta Hald Vestergård, sognemedhjælper i Ikast Sogn, fortæller:

- Med dåbshilsnerne markerer vi børnenes dåbsdage, og dermed gør vi forældrene opmærksomme på, at dåbsdagen også er en mærkedag i deres liv. Vi sender rigtigt, rigtigt mange breve ud, og det er jo slet ikke nær alle, vi får respons fra, men der kommer nogle forældre engang i mellem og siger, at det faktisk er lidt hyggeligt at få brev fra kirken. Jo ældre børnene bliver, jo mere vedkommende bliver det selvfølgelig.

Dåbshilsenen overrækkes personligt eller lægges i postkassen af frivillige fra menigheden, der har meldt sig til at være ”Dåbshilsen-uddelere”. Hvis barnet er flyttet fra sognet, modtager det stadig sine dåbshilsner, dog med post.